Üks pagulaspere ihkab ära, teine unistab kohvikust (3)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverre naasnud pagulaspere paigutati elama Rakvere äärelinna.
Rakverre naasnud pagulaspere paigutati elama Rakvere äärelinna. Foto: Marianne Loorents

Kaks kuud Rakveres elanud pagulasperekond, kes lahkus aasta eest, oli sunnitud tagasi pöörduma. Nüüd püüab pere siinse eluga kohaneda. Mullu Kundasse paigutatud leibkond näeb Maarjamaal oma tulevikku.

Süürlaste neljaliikmeline perekond lahkus Rakverest umbes samal ajal, kui nüüd tagasi tuli. Perel on psühholoogiline kimbatus, nii iseloomustab naasnute seisukorda Johannes Mihkelsoni keskuse tugiisikuteenuse koordinaator Kristina Avdonina. “Nad ei mõista, miks nad on pidanud lahkuma Saksamaalt, kus tahtsid olla. Kas neil on samad võimalused ja õigused või on midagi muutunud? Segadust on omajagu,” ütles Avdonina.

Rakvere linnavalitsus aitab perekonda vastavalt nende vajadustele. Kui pagulaspere saabub omavalitsusse, siis antakse toetust iga pereliikme kohta 3000 eurot. Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket rääkis, et kui pere lahkus Saksamaale, soovitas sotsiaalministeerium osa toetusest kõrvale panna, sest on loogiline, et inimesed tulevad tagasi. “Vajadusel saame selle rahaga pakkuda tugiisiku või muid teenuseid,” sõnas Suun-Deket.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles