Noored väldivad pahesid sportides

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kady Tiinas (punases) on üks kolmest noorte juhendajast, kes SPIN-programmi Rakvere grupiga tegeleb.
Kady Tiinas (punases) on üks kolmest noorte juhendajast, kes SPIN-programmi Rakvere grupiga tegeleb. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linn liitus spordipõhise arenguprogrammiga SPIN, ­mille eesmärk on anda noortele ­positiivseid mõjutusi ja suurendada seeläbi kogukonna turvalisust.

Programmi raames korraldavad jalgpalliklubi Rakvere Tarvas treener Jaak Proosa, noorsootöö taustaga abitreener Kady Tiinas ning noorsoopolitseinik Aleksei Osokin kolmel päeval nädalas lastele erinevaid tegevusi. Umbes 20-liikmelisele noortegrupile, kelle vanus jääb 10 ja 14 eluaasta vahele, õpetatakse nii jalgpallimängu põhi­tõdesid kui ka eluks vajalikke oskusi, nagu võistkonnatöö, enesedistsipliin, konfliktide ennetamine ja eesmärkide seadmine.

“Ilmselgelt võiks selliseid algatusi olla rohkem ja miks mitte tulevikus laieneda maakonna teistesse linnadesse, kasvõi Tapale,” kõneles projekti siseministeeriumipoolne kohalik partner, Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla. “Oleme valmis igati aitama ja rääkima läbi ka omavalitsustega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles