Poolteist nädalat põrgulikus paradiisis

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lummavad riisiterrassid on kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse. Balil leidub neid päris mitmes kohas. Ning loomulikult on nii riisiterrasside kui ka kõikide teiste vaatamisväärsuste juurde pääsemiseks vaja läbida paras tänavakauplejate rägastik.
Lummavad riisiterrassid on kantud UNESCO maailmapärandi nimistusse. Balil leidub neid päris mitmes kohas. Ning loomulikult on nii riisiterrasside kui ka kõikide teiste vaatamisväärsuste juurde pääsemiseks vaja läbida paras tänavakauplejate rägastik. Foto: Riina Runnel

Bali saar on ühelt poolt otsekui paradiis oma võrratu kliima ja imekauni loodusega. Teisalt aga inimestest ja sõidukitest kihav põrgu, kus ruumi napib.

ujutage ette, et Saaremaal elab kaks miljonit inimest, keset saart on enam kui kahe kilomeetri kõrgune tulemägi ja veel ports kilomeetriseid künkaid ning mõned üpris suured järved. Ja turiste käib saarel miljoneid. Ega hästi ei adu küll, kuidas niisugune rahvamass sinna ära mahuks.

Bali saar Indoneesias on Saaremaast veidi üle kahe korra suurem ja elanikke on seal neli ja pool miljonit. Saarel on kaks suurt vulkaani (3148 meetri kõrgune Agung ja 2276-meetrine Batukaru) ning veel kolm enam kui kahe kilomeetri kõrgust mäge. Saare suurima järve Baturi pindala on 18 ruutkilomeetrit. Võrdluseks – Saaremaa Karujärve pindala on umbes kolm ja pool ruutkilomeetrit, Porkuni järve oma aga alla poole ruutkilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles