Nädala kaja: kas uus luud pühib paremini?

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum

Pärast eelmisi valimisi ootamatult Rakvere abilinnapeaks saanud ettevõtja Neeme-Jaak Paap on osutunud sama ootamatult üllatavalt tubliks tegijaks. Toon näite. Rakveres on kogu aeg olnud see probleem, et järelevalveinspektori sõna ei ole maksnud tuhkagi. Ja ettekirjutused, kui neid üldse on tehtud, on mõjunud nagu hane selga vesi. Oldi pehmed, ei käidud asjast üle, maa- ja majaomanikud irvitasid linnaametnikele lihtsalt näkku. Ma ei räägi siinkohal joonlauaga muru kõrguse mõõtmisest või majaomaniku lumerookimise kohustusest, vaid näiteks mitmest tondilossist, mis ei riiva mitte enam meie – linlaste – silmi, sest me oleme nendega kahjuks harjunud, vaid pigem külaliste omi.

Uue linnavalitsuse tööle hakkamisega tehti meeskonnas mitu jõulist muudatust. Jah, mõni ametnik, kellele oli vastuvõetamatu “uue luua” stiil, läks ise. Kuid mõnest tuli vägisi vabaneda. Teiste hulgas läks ka tagasihoidlik inspektor Meelis Salm.

Neeme-Jaak Paap võttis temalt lahendamata jäänud probleemid üle ja asjad on hakanud juhtuma. Näiteks lammutati hiljuti maha Pika tänava ääres üle viie aasta turritanud poolpõlenud maja. “Rääkisime nagu mees mehega ja ta lubas, et hakkab tegutsema,” kirjeldas abilinnapea oma käekirja. Jutt ei aidanud siiski. Edasi määras ta kinnistuomanikule sunniraha – et kui kohe maha ei lammuta, peab selle summa välja käima. Lammutaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles