Rong viis Virtsu ja Simferopolisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 09APR18
EV100 raamatusarja kuuluva teose „Eesti raudteede 100 aastat“ tutvustus. 
Presentation of the book "100 Years of the Estonian Railways", which belongs to the Estonian Republic 100 book series.
Foto: LIIS TREIMANN/Eesti Meedia
TALLINN, EESTI, 09APR18 EV100 raamatusarja kuuluva teose „Eesti raudteede 100 aastat“ tutvustus. Presentation of the book "100 Years of the Estonian Railways", which belongs to the Estonian Republic 100 book series. Foto: LIIS TREIMANN/Eesti Meedia Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALICS

Eesti 100. sünnipäevale pühendatud raamatusari jätkub teosega “Eesti raudteede 100 aastat”.

Et Lääne-Virumaa on raudteega ja selle ajalooga tihedalt seotud, on siitkandi kohta päris palju põnevat lugeda. Nii saab näiteks teada, et 1915–1917 ehitatud Tamsalu–Paide kitsarööpmeline raudtee oli Eesti kõige käänulisem ja künklikum.

Raamat meenutab sedagi, et “sotsialismi viljastavates tingimustes” ei viinud Tallinnast rongid otse mitte ainult Moskvasse ja Leningradi, vaid ka Minskisse, Sotši, Adlerisse ja Simferopolisse. Enne teist maailmasõda aga sõitsid rongid ka Saaremaal. Sellest, et rong Virtsu viis, on isegi Ivo Linna laulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles