Turmtuli toob suurtükiväelased linna

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased õppusel.
Kaitseväelased õppusel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmisel nädalal peab suurtükiväepataljon Lääne-Virumaal õppust "Turmtuli 18", mille käigus tegutsetakse ka Rakvere linna territooriumil.

Kavandatava harjutuse läbiviimisel kasutatakse alates esmaspäeva hommikul kella kaheksast kuni kolmapäeva õhtul kella kümneni Rakveres kinnistuid Arkna tee 17 ja 19, Arkna tee 7, Nortsu tee 17, Näituse tn 28, F. R. Kreutzwaldi tn 21 ja F. R. Kreutzwaldi tn 20.

Harjutusel osaleb kokku 150 kaitseväelast, kes paiknevad hajutatult erinevatel maa-aladel. Harjutusel õpitakse paiknemisala luuret, hõivamist, erialast kasutamist ja julgestamist.  Kasutatakse imitatsioonivahendeid, mis tähendab, et käsitulirelvadest laskmisel kasutatakse paukmoona kella 8–22. Paukmoona ei kasutata öisel ajal. 

Kaitseväe info kohaselt välditakse oma tegevusega maastiku ja taristu, kasvava metsa ja teede kahjustamist. Vajadusel rajatavad ajutised ehitised ja rajatised likvideeritakse. Õppuse jooksul tekkinud olmeprügi kogutakse ja toimetatakse ettenähtud kohta.

Õppuse korraldamise ohutuse ja korra eest vastutav isik on veebel Andres Rebane, kellele võib probleemide tekkimisel helistada telefonil 5917 0951.

Lisaks toimub järgmisel nädalal Rakvere, Kadrina ning Tapa valdades pea 200 kaitseväelasega õhutõrjepataljoni koostegevusõppus Tormikotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles