“Saja lugu” toob lavale seitse virulast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Suur.
Teet Suur. Foto: Marianne Loorents

Reedel avab Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus toimuv suurejooneline kontsert­etendus “Saja lugu” festivali Jazzkaar.

Žanriülene suurteos “Saja lugu”, mis portreteerib Eestit siinsete inimeste kaudu, tuleb publiku ette mitmes vormis. “Saja loo” autorid kohtusid inimestega eri paigust, eri vanuses ja eri taustaga. Tuhanded kilomeetrid, sajad vestlustunnid. Dokumentaalsus, mis kasvab poeesiaks. Nende kohtumiste mälestustest ja emotsioonidest sündis Erki Pärnoja muusikateos, mis jõuab lavale Jaak Printsi ja Kaupo Kikkase videorežiiga ilmestatult ning saja Eesti inimese osalusel. Neist mälupiltidest ja portreteeritavate sõnadest sündis Kaupo Kikkase ja Laur Kaunissaare fotoraamat. Mõlema teose peaosas on Eesti oma erinäolisuses ja ilus.

Lääne-Virumaalt teevad “Saja loos” kaasa ja astuvad reede õhtul lavale endine Rakvere linnakunstnik Teet Suur Naisteväljalt, Rakvere lihakombinaadis töötav Rain Elvest ja keeleõpetaja Raivo Riim Rakverest, ettevõtja Andres Mülla Kiva külast, Virumaa Teataja uudistetoimetaja Andres Pulver Kullengalt, koolipoiss Jan-Markus Leek Rakverest ja noorim oma loo rääkijatest, kolmeaastane Raul Laeks Vetikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles