Uus matkarada toob loodusenautijad Matsalust Virumaad avastama

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeelmisel aastal eemaldati Neeruti linnamäel, mida uus matkarada läbib, sissesõitu keelav tõkkepuu ning paigaldati teadetetahvel. Kohal oli ka toonane keskkonnaminister ja praegune riigikogu liige Marko Pomerants.
Üleeelmisel aastal eemaldati Neeruti linnamäel, mida uus matkarada läbib, sissesõitu keelav tõkkepuu ning paigaldati teadetetahvel. Kohal oli ka toonane keskkonnaminister ja praegune riigikogu liige Marko Pomerants. Foto: Meelis Meilbaum

Augustis avab riigimetsa majandamise keskus (RMK) üleeestililise matkatee uue, 608-kilomeetrise haru. Rada algab Penijõelt Matsalu rahvuspargis ning lõpeb Ida-Virumaal.

Penijõelt hakkab uus matkarada kulgema Aegviidu suunas. Aegviidust jõuab tulevane rada Tapa külje alla, sealt Neerutini ning siis läbi Porkuni ja Tudu metsade Sirtsi soost mööda Kiviõlisse ja Püssi.

Edasi viib matkatee läbi Aidu karjääri ja Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumi mere äärde, mööda põhjarannikut Toila pargini, Voka kaudu Sillamäele ja Sinimägede lahingupaikadeni, sealt Kurtna järvede ja Kuremäe kloostrini. Rada lõpeb Peip­si põhjarannikul Kauksis RMK külastuskeskuse õuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles