Baltoscandal avalikustas esinejad

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltoscandal toimub 4.-7. juulini.
Baltoscandal toimub 4.-7. juulini. Foto: Baltoscandal

Juba 15. korda vallutab rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal Rakvere.

4.–7. juulini toimub meie kaasaegse teatri ja etenduskunstide pidu, mis lisaks tihedale etendusprogrammile sisaldab kontserte, vestlusi, installatsioone, kunsti, traditsioonilist jalgpallimatši, ööprogrammi ning muud.

Tänavusel festivalil astuvad üles prantsuse tantsija ja koreograaf Jerome Bel lavastusega "Gala", mis pakub rakverlastele ja virulastele kaasalöömisvõimalust, Forced Entertainment Suurbritanniast lavastusega "Real Magic", Marie-Caroline Hominal ja Markus Öhrn Prantsusmaalt lavastusega "Hominal/Öhrn".

Teater NO99 näitab lavastust "Dreamers", Mart Kangro, Juhan Ulfsaki ja Eero Epneri koostöös jõuab lavale "Workshop", Henri Hütt ja Mihkel Ilus aga pakuvad vaatamiseks lavastust "Kapriisid 3.5".

Eelmisel korral omapärase muusikateatriga publikut üllatunud Joris Lacoste’i uues lavastuses "Suite n°3" saab kuulda kõiki Euroopa Liidus kõneldavaid keeli.

Esimest korda on festivalil Teatr Powszechny Poola pealinnast Varssavist lavastusega "Klatwa", mis esitab küsimusi nüüdiskunsti ja inimese suhte kohta religiooniga, vaatleb usu mõju nii usklike kui ka uskmatute elule.

Ivo Dimchev Londonist on taas festivalil, sedakorda muusikalises võtmes etteastega "Concert".

Kodumaine nüüdismuusika ansambel Ensemble U astub publiku ette kavaga "Raba", Soome tantsutrupp Wauhaus aga lavastusega "Flashdance".

Juubelimaiguline Baltoscandal avatakse Rakvere Keskväljakul suurejoonelisemalt kui muidu. Tuleb nii baltot kui ka scandalit, lubavad korraldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles