Eragümnaasium paneb mudilased eelkoolis ühes rütmis hingama

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelkooli tund Rakvere eragümnaasiumis möödub mänguliselt, õppimine käib läbi lugude jutustamise ja nendest tekkivate seoste loomisega. Tunnis ei täideta töövihikuid, vaid joonistatakse ja õpitakse kuulama. Kooli nägemusil võiks kõik see toimuda tulevikus lasteaia koosseisus.
Eelkooli tund Rakvere eragümnaasiumis möödub mänguliselt, õppimine käib läbi lugude jutustamise ja nendest tekkivate seoste loomisega. Tunnis ei täideta töövihikuid, vaid joonistatakse ja õpitakse kuulama. Kooli nägemusil võiks kõik see toimuda tulevikus lasteaia koosseisus. Foto: Marianne Loorents

Rakvere eragümnaasiumi juurde kuulub ka eelkool, kuid aastatepikkune kogemus on kooli juhtkonnale näidanud, et eelkoolis käivate laste tase on väga erinev.

See asjaolu tingis vajaduse muudatuseks ning nüüd on koolil eesotsas juhi Anne Nõguga plaan moodustada lasteaia viimases rühmas käivatest kuueaastastest lastest eelkoolirühm, mis jätkab koos ka 1. klassis.

Eragümnaasiumi juhataja ning eralasteaia Kaur pidaja Anne Nõgu rääkis kohtumisel lastevanematega, et lähiajal plaanitakse põhimõttelist muutust eelkooli korralduses. “Selleks soovime eelkooli tuua lasteaia koosseisu ja eelkooli tunnid toimuksid ühe korra asemel nädalas iga päev.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles