Väike-Maarjas ja Rakveres kõneldakse emakeelsest Eestist ja Euroopast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lurichi skulptuuri püstitamine Väike-Maarja keskväljakul.
Lurichi skulptuuri püstitamine Väike-Maarja keskväljakul. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarjas ja Rakveres toimub 22.–24. aprillil rahvusvaheline konverents “Emakeelne Eesti, emakeelne Euroopa III”, mis on pühendatud Eesti vabariigi 100. sünnipäevale, Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinnale ja Georg Lurichi kuju avamisele.

Väike-Maarjas avatakse Georg Lurichi mälestussammas, tammikusse istutatakse Wiedemanni keeleauhinna tamm ja Lurichi tamm. Väike-Maarja seltsimajas kõneleb Wiedemanni auhinna laureaat Reet Kasik teemal “Emakeele väärtus”, ette­kande peavad Indrek Lillemägi, Paavo Kivine ja Raul Rebane.

Esmaspäeval jätkub konverents Rakvere reaalgümnaasiumis, kus ettekande “Ülevaade Eesti keelehariduse sajandist” teevad Tõnu Tender, Urve Läänemets ja Kadri Koreinik ning teemat “Eesti kirjakeele korraldamise sajand” käsitleb Peeter Päll. Järgnevad ettekanded sektsioonides “Eesti keele varasalvest”, “Keelte õppimisest ja õpetamisest” ja “Noored eesti keelest”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles