Kadrinas valminud laadur rühib idaturule

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Tooming (vasakul) ja Avo Vest ootavad laevalaaduri vastupidavuse kohta pikisilmi tagasisidet. Kui kõik sobib, siis võib esimesele seadmele tellimuste peale lisa tulla.
Märt Tooming (vasakul) ja Avo Vest ootavad laevalaaduri vastupidavuse kohta pikisilmi tagasisidet. Kui kõik sobib, siis võib esimesele seadmele tellimuste peale lisa tulla. Foto: Marianne Loorents

Tähelepanelikud inimesed märkasid aasta alguses, et Kadrina spordihoone taga kohaliku metallifirma TB Works õue peal võtab üha mastaapsemaid mõõtmeid omapärane ratastel seade.

Nüüdseks on mõistatus lahendatud: tegemist on sadamates kasutatava äsja valminud mobiilse laevalaaduriga, millelt kergitasid piltlikult öeldes katet Technobalt Gruppi kuuluva TB Worksi juhatuse liige ja tegevjuht Avo Vest ning Technobalt Eesti vanemprojektijuht Märt Tooming.

“Kindlasti ei ole see kõige suurem väljakutse, aga mobiilsetest seadmetest, mida oleme teinud, üks suuremaid,” rääkis iseliikuvat ja nii kaug- kui ka kohtjuhitavat laadurit peensusteni tundev Tooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles