Alkoholi tarvitamine on vähenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol. Foto on illustreeriv.
Alkohol. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Turu-uuringute AS-i märtsis korraldatud alkoholitarvitamise ja piirikaubanduse uuringu andmetel on inimeste enda hinnangul viimase aastaga alkoholi tarvitamist vähendanud 35 protsenti inimestest ning suurenenud on see seitsme protsendi inimeste seas. Keskmisest rohkem on alkoholi tarvitamine vähenenud 25–34-aastaste ja enam kui 75-aastaste seas. Tarvitamise suurenemist tunnistanud inimesi on enim 15–24-aastaste ning alg- või põhiharidusega meeste seas.

Alkoholi tarvitamine on vähenenud Kesk-Eestis elavate inimeste seas ja inimeste seas, kelle sissetulek jääb vahemikku 401–650 eurot ehk pensionäride seas. Tarvitamine on suurenenud enim ilma sissetulekuta inimeste ja õpilaste ning üliõpilaste seas.

23 protsenti kõigist elanikest oleks nõus spetsiaalselt odavama alkoholi varumiseks reisima ning nende osakaal on suurim iganädalaste alkoholi tarvitajate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles