Riik hakkab kodanikke toetama ühisveevärgiga liitumisel

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnas on vee- ja kanalisatsioonitorud veetud enamike kinnistuteni, sadakond kinnistumomanikku pole aga seni ühisveevärgiga liitunud.
Rakvere linnas on vee- ja kanalisatsioonitorud veetud enamike kinnistuteni, sadakond kinnistumomanikku pole aga seni ühisveevärgiga liitunud. Foto: Meelis Meilbaum

Ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks või nõuetekohase reoveemahuti paigaldamiseks saavad eraisikud hakata riigilt toetust küsima, kokku läheb jaotamisele kümme miljonit eurot.

Aktsiaseltsi Rakvere Vesi juhataja Urmas Krikk nentis, et riiklik toetus oleks suureks abiks eriti vanemaealistele, sest pensionäridel puuduvad sageli vahendid ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumiseks.

Rakvere Vesi on vee- ja kanalisatsioonitorud praktiliselt kõikjal linnas kinnistupiirideni toimetanud, sealt edasi peab aga torustiku rajama kinnistu omanik. Kriki sõnul maksab torude jooksva meetri paigaldamine kuni sada eurot. “Kõik sõltub kinnistust: toru tuleb viia võibolla mõne meetri kaugusele, aga võibolla hoopis mitu korda kaugemale,” kõneles veefirma juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles