Ühinemistoetus toob viimaks tänapäevase veemajanduse

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle ekskavaatori mürin toob Palmse ja Võsupere elanikele ainult naeratuse näole, sest see tähendab kaua oodatud vee- ja kanalisatsioonisüsteemi.
Selle ekskavaatori mürin toob Palmse ja Võsupere elanikele ainult naeratuse näole, sest see tähendab kaua oodatud vee- ja kanalisatsioonisüsteemi. Foto: Marianne Loorents

Viimased kaks nädalat on Võsupere ja Palmse elanikud olnud tunnistajaks sellele, mida rohkem kui 20 aastat on oodatud – läksid käima vee- ja kanalisatsioonisüsteemi valmisehitamise tööd.

Möödunud aasta septembris tõdes toonane Vihula vallavalitsus, et kallinenud ehitushinnad on kergitanud Võsupere ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni projekti maksumust 300 000 euro võrra, ja seda summat omavalitsusel ei olnud. Ühe variandina kaaluti ehitustööde osalist tegemist, teise variandina käidi välja keskkonnainvesteeringute keskusest (KIK) lisatoetuse taotlemine.

Viimase kasuks otsustas ka ühinenud Haljala valla valitsus. “KIK aktsepteeris 15-protsendilise ehitushindade kallinemise ja eraldas möödunud aasta lõpus lisaraha,” lausus Haljala vallavanem Leo Aadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles