Täna saab roosi eest raamatu

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Jüsmä (vasakult), Kristel Torm ja Tiiu Rohtla Rakvere Kroonikeskuse Apollos raamatute ja roosidega - kuni poe sulgemiseni jõuab veel roose kinkida!
Diana Jüsmä (vasakult), Kristel Torm ja Tiiu Rohtla Rakvere Kroonikeskuse Apollos raamatute ja roosidega - kuni poe sulgemiseni jõuab veel roose kinkida! Foto: Meelis Meilbaum

Täna on raamatu ja roosi päev, mida Apollo raamatupoodides tähistatakse traditsioonilise kampaaniaga, kus iga klient, kes kingib müüjale roosi, saab vastukingiks valida endale raamatu.

Rakvere Kroonikeskuse Apollos olid pärastlõunaks mõned valikusse sätitud raamatud juba otsagi saanud ja letil vaasid roose täis.

"Mõni klient tuli algul luurele, vaatas, millised raamatud kingivalikus on, ning tuli siis roosidega tagasi. Kõige rohkem on täna kingitud korraga kuus roosi," rääkis müüjanna Diana Jüsmä.

Esimesena said Rakvere poes otsa Arvo Kulli "Ausammas" ja lasteraamat "Sünnipäevasoov", roosikinkijate seas oli populaarne ka näiteks Helju Petsi "Klassikokkutulek Kassaris".

Kokku on Rakvere Apollos kingitusteks varutud 200 raamatut, mida loodetakse õhtuks rooside vastu vahetada.

Raamatu ja roosi päeva tähistamine sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumust – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ja naine mehele raamatu. 1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva rahvusvaheliseks raamatu ja autoriõiguste päevaks, et väärtustada raamatu tähtsust ühiskonna ja kultuuri arengus. Eestis tähistatakse raamatu ja roosi päeva 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles