Juubelirukis muutus juubeliviinaks

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe peenviinavabriku peremehe Sven Ivanovi käes on vabriku uudistooted Kanep ja Humal. Esiplaanil olev kolmas uudistoode Rukis kuulutati aga parimaks Virumaa väiketootja joogiks.
Moe peenviinavabriku peremehe Sven Ivanovi käes on vabriku uudistooted Kanep ja Humal. Esiplaanil olev kolmas uudistoode Rukis kuulutati aga parimaks Virumaa väiketootja joogiks. Foto: Marianne Loorents

Kui rukkikuningas Hans Kruusamägi tunamullu 24. augustil aktsiooni “100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile” raames esimesele rukkipõllule vilja külvas, ei osanud ta aimatagi, et leivaks see vili ei muutu.

Leiva asemel sai selle põllu rukkist hoopis viin. Eesti vabariigi sajandale sünnipäevale pühendatud juubeliviin Rukis, mis valmis Moe peenviinavabrikus.

Nimelt ostis põllu, õigemini küll põllul kasvanud vilja ära Moe peenviinavabriku peremees Sven Ivanov. “Mul oli seda esimest põldu vaja, maksku mis maksab. Kas see tavainimesele korda läheb, aga mulle oli küll väga oluline,” kõneles Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles