Kannatanu andis kohtus tavapäratult vastuolulisi ütlusi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumajas tuli eile hakata kontrollima kannatanu tunnistuste usaldusväärsust. Prokuröri sõnul tuleb niisugust asja ette väga harva.
Rakvere kohtumajas tuli eile hakata kontrollima kannatanu tunnistuste usaldusväärsust. Prokuröri sõnul tuleb niisugust asja ette väga harva. Foto: Arvet Mägi

Eile algas Viru maakohtu Rakvere kohtumajas protsess kurikavendade ja kahe endise politseiniku üle, kusjuures kannatanu andis vägagi vastuolulisi ütlusi.

Kohtu alla on antud 36-aastane Aleksandr ja tema aasta noorem vend Eduard Tsju­pa ning endised patrullpolitseinikud Anton Golubev (35) ja Aleksei Rogožin (32). Viimasega sai prokuratuur kokkuleppele, mis tähendab süü täielikku tunnistamist, ja kokkuleppemenetlus tuleb kohtus arutlusele eraldi. Rogožin ei olnud Golubeviga sündmuste ajal ühes patrullmeeskonnas.

Lugu sai alguse 2016. aasta 12. augusti õhtul, kui politseipatrull sai väljakutse Kohtla-Järvele ühte poodi, kus pensionär Viktor oli löönud naist. Sündmuskohale saabunud patrullpolitseinikud tegid kindlaks kahtlustatava isiku ja elukoha ning läksid teda kinni pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles