Naiskodukaitsjad lendavad Siilil Kiiliga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskodukaitsjad korraldavad suure evakuatsiooniõppuse.
Naiskodukaitsjad korraldavad suure evakuatsiooniõppuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaitseliidu kevadise suurõppuse Siil raames toimuvad naiskodukaitsel üle kogu Eesti evakueerimisõppused. Viru ringkonna evakueerimisõppus, mis toimub 4.–5. mail, kannab nime Kiil, evakueerimislaager seatakse üles Väike-Maarjas. Õppust viib läbi Viru ringkonna evakueerimisgrupp, mis loodi selle aasta alguses.

Õppuse legendiks on raudteel juhtunud õnnetus kaubarongiga, mistõttu on tekkinud õhusaaste ning ümberkaudsed inimesed tuleb evakueerida. Kuna Lääne-Virumaal on raudteeõnnetuse oht nii Tapal, Kundas kui ka Rakveres, on turvaliseks evakueerimispaigaks valitud just Väike-Maarja. Õppusel osalevad inimesed üle kogu maakonna, kokku on sellega seotuid ligi 90.

Õppuse Kiil eesmärgiks on saada kiiresti tööle evakueerimisstaap ning evakueerimislaager, kuhu näiliselt ohus olevad inimesed transportida. Samuti on eesmärgiks läbi viia igapäevaturvalisust ja kriisiolukorras tegutsemist toetavad tegevused evakueerimisõppusel osalejatele (enesekaitse, esmaabi andmine, kodune turvalisus jne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles