Valmib loodus- ja tehnikamaja, mis loodud seestpoolt muutuma (3)

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Laidroo (vasakul) ja Piret Laidroo näitavad paekiviplaate, mis võeti üles viljakuivati põrandalt ning leiavad taaskasutust samas majas põrandakattena.
Annika Laidroo (vasakul) ja Piret Laidroo näitavad paekiviplaate, mis võeti üles viljakuivati põrandalt ning leiavad taaskasutust samas majas põrandakattena. Foto: Meelis Meilbaum

Unistus loodus- ja tehnikamajast on Sõmeru kandis küpsenud rohkem kui kümme aastat. Seda on väga oodatud. Tänavu suvel peaks ehitajate töö tehtud saama ning septembrist täituma Sõmeru mõisa vana viljakuivati laste ja noortega, kel huvi looduse ja tehnika vastu.

Praegu käivad põhjalikud renoveerimistööd Sõmeru keskuses kunagises viljakuivatis, mida nõukogude ajal on kasutatud autoremonditöökojana. Kahekorruselise maja esimesele korrusele on planeeritud suur tööruum mehiste tegevuste tarvis näiteks treipingi taga, samuti kööginurk ja väiksem nõupidamis- või koolitusruum. Teisele korrusele on kavandatud suur avatud saal, mida saab kasutada mitmel moel huvitegevuseks või konverentsi pidamiseks, ning väiksem ruum, kus saab tegeleda arvuteid ja muud tehnikat eeldavate aladega.

Kogu ettevõtmise taga on MTÜ Sõmeru Start, kes sai PRIA LEADER-i meetmest mullu veebruaris toetuse selle kuivatimaja rekonstrueerimiseks noorte loodus- ja tehnikamajaks. Hoone kuulub Sõmeru vallale, kes on vahetanud katuse, teinud avatäited ja pannud sisse elektri ning andnud selle kasutada MTÜ-le Sõmeru Start.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles