Ülekaalulisus on laste hulgas kasvav trend (1)

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisharjumused aitavad lastel kehakaalu kontrolli all hoida.
Liikumisharjumused aitavad lastel kehakaalu kontrolli all hoida. Foto: Meelis Meilbaum

Kolmapäeval esitletud laste rasvumise seireuuringust selgub, et iga neljas 1. klassi laps Eestis on ülekaaluline või rasvunud. Seejuures rasvunuid on kümnendik ja lihtsalt ülekaalulisi on 16 protsenti kooliteed alustanud lastest. Normaalkaalus on 72 protsenti lastest, kuid alla kahe protsendi lapsi on alakaalus. Ülemäärase kehakaalu levimus on suurem poiste hulgas.

Tamsalu gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Liivi Rünk tõdes, et ülekaalulisus on laste seas kasvav probleem. 42-aastase õpetajastaažiga Rünk on pannud tähele, et laste kehakaaluprobleemid hakkasid esile kerkima koos kartulikrõpsude ja magusate jookide levikuga. Väljas liikumise asemel lahutatakse meelt nutitelefonis.

Kui uuringus oleks osalenud natuke suuremad lapsed, olnuks Rünga sõnul tulemused veelgi ehmatavamad. “Neljandas, viiendas ja kuuendas klassis on ülekaalulisi ja rasvunud poisse palju. Õnneks kasvab enamik neist sellest välja,” nentis ta ja pakkus, et liikumisharjumuste paranemiseks võiks nädalas üks kehalise kasvatuse tund rohkem olla. Praegu on algklassides kaks kuni kolm kehalise kasvatuse tundi nädalas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles