Tapa vald küsib teede sulgemise eest tasu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Tell
Riho Tell Foto: Marianne Loorents

Tapa vallavalitsus kehtestas viimatisel istungil teede ja tänavate sulgemise tasu maksmise korra.

Tapa abivallavanem Riho Tell ütles, et ühinemiseelses Tapa vallas oli selline maks, endises Tamsalu vallas mitte. Nüüd hakkab kord kehtima kogu vallas, samas muudeti seda varasemaga võrreldes olulisel määral.

Maksu maksavad eraisikud ning ettevõtted ja organisatsioonid demonstratsioonide, rongkäikude ja muude ürituste korraldamise, samuti ehitus- või remonditööde puhul, kui sellega kaasneb avalikult kasutatava tee, tänava, väljaku, pargi, puhkeala või selle osa sulgemine.

Maksust laekuvaid vahendeid kasutatakse valla teede, tänavate, haljasalade seisukorra ning liikluskorraldusvahendite parandamiseks ja täiendamiseks. Riho Tell ütles, et võrdlemisi sümboolse tasu peamiseks mõtteks ei ole vallakassa täitmine, vaid pigem distsiplineerimine. Pole ju mõistlik, kui keegi toob puukoorma ja teised peavad sellest kuu aega mööda sõitma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles