Riigigümnaasium võib tulla ka gümnaasiumi ajaloolise maja juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Raivo Kotov visandas päris mitu võimalust, kuidas riigigümnaasiumi jaoks tarvilik juurdeehitus ajaloolise gümnaasiumihoone külge “pookida”. Roman Kusmale endale meeldis kõige rohkem just taoline variant.
Arhitekt Raivo Kotov visandas päris mitu võimalust, kuidas riigigümnaasiumi jaoks tarvilik juurdeehitus ajaloolise gümnaasiumihoone külge “pookida”. Roman Kusmale endale meeldis kõige rohkem just taoline variant. Foto: eskiis

Ettevõtja ja poliitik Roman Kusma tutvustas Rakvere linnavolikogu istungil plaani, mis asetab vaidluse riigigümnaasiumi asukoha üle uude perspektiivi.

Kusma ütles, et linn on arutelu alustanud valesti, tutvustades kahe ainuvõimaliku ehituspaigana Koidula tänava äärset platsi ja ametikooli kõrvale jäävat ala, kusjuures viimane jäeti kiiresti kõrvale.

“Vestlesin möödunud aasta juunis Rakveres toimunud kohtumisel põgusalt Riigi Kinnisvara AS-i inimesega ja tema vastus oli tegelikult selline, et linn nimetab koha, nemad ehitavad, ka olemasolev Kotli maja on võimalik variant,” kõneles Kusma, kes on töötanud koostöös arhitekt Raivo Kotoviga välja võimaliku alternatiivse lahenduse praegusele uue maja ehitamise ideele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles