Teatris vesteldakse väliseestlusest

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "La h us".
Stseen lavastusest "La h us". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatris Estonian Studies Centre / VEMU (Toronto) tellimusena esietendunud lavastus “La h us” teemal toimub sarjas "RT vestleb" täna peale etendust orienteeruvalt kell 20.30 vestlusring, teemaks eestlased kodus ja võõrsil.

Moderaator Erni Kasega vestlevad lavastaja Üllar Saaremäe, eesti kirjandusteadlane ja õppejõud Tiina Kirss ning emeriitprofessor ja politoloog Rein Taagepera.

Otsitakse vastuseid mitmetele küsimustele, millele otsib vastust ka lavastus: kas väliseestlaste seas on tabuteemasid, millest ei räägita ja mida püütakse unustada, kuidas väliseestlane suhestub Eestiga, kas ja millised on väliseestlaste ootused kodueestlastele?

Lavastusprotsessi kodu- ja väliseestluse tundlikest ja liigutavatest punktidest räägib lavastaja. Üle ega ümber ei saa vestlusõhtu külaliste põnevatest elulugudest. Kohtumisõhtu on tasuta ning oodatud on kõik, keda need teemad puudutavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles