Grippi haigestumine on vähenenud

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid.
Gripp nõuab igal aastal mitmeid inimelusid. Foto: LightField Studios / Panther Media / Scanpix

Grippi haigestumine näitab langustrendi, 23.–29. aprillil pöördus arsti poole 3717 ja sellele eelnenud nädalal 4209 inimest.

Grippi haigestumus vähenes keskmiselt ligi 20 protsendi võrra kõikides vanusegruppides. Grippi haigestumuse intensiivsust võib pidada madalaks, aga gripiviiruse levikut endiselt laialdaseks. Gripiga seotud haigusjuhte registreeritakse peaaegu kõikides maakondades peale Hiiumaa, Läänemaa ja Saaremaa.

Laboratoorse kinnituse said 58 gripiviirust, neist 47 olid A- ja 11 B-gripiviirused.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1837 patsienti, neist 71 on lisandunud viimase kolme nädala jooksul. Üle 75% hospitaliseerimist vajanud patsientidest olid täiskasvanud ja vanemaealised.

Gripihooaja algusest on gripi tõttu intensiivravi vajanud 208 inimest. Registreeritud on 93 gripist tingitud surmajuhtu, surnute mediaanvanuseks on 81 eluaastat. Haiglaravi kestus oli keskmiselt 7,5 päeva (ühest päevast 37 päevani).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles