Virulaste looming kõlab laulupeol “Minu arm”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2019. aastal hakkab kooride ühislauluna kõlama Urve Tinnuri ja Tauno Aintsi pala “Üksi pole keegi”. Laulu esitavad meeskoor, naiskoor, segakoor ja lastekoor.
2019. aastal hakkab kooride ühislauluna kõlama Urve Tinnuri ja Tauno Aintsi pala “Üksi pole keegi”. Laulu esitavad meeskoor, naiskoor, segakoor ja lastekoor. Foto: Erik Prozes / Postimees

​27. üldlaulupeol “Minu arm”, mis toimub 2019. aastal, hakkab kooride ühislauluna kõlama Urve Tinnuri ja Tauno Aintsi pala “Üksi pole keegi”. Laulu esitavad meeskoor, naiskoor, segakoor ja lastekoor.

Kirjanik Urve Tinnuri ütles, et helilooja Tauno Aints, leidnud tema valikkogust luuletuse “Üksi pole keegi”, pöördus tema poole, küsimaks luba luua sellest laul. “Mis mul selle vastu!” oli Urve Tinnuri kohe nõus. 

Kui laul valmis, tegi helilooja kirjanikule selle esitluse. “Rakvere muusikakoolis löödi klaverile hääled sisse ja lauldi kolme mehe, helilooja Tauno Aintsi, laulupeo peadirigendi Peeter Perensi ja muusikalise juhi Siim Selise ettekandes laul mulle ette,” rääkis Tinnuri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles