Pika tänava maja andis välja hulga väärtuslikke leide

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need Rakvere vanalinna majast renoveerimise käigus leitud seinamaalingud ootavad muinsuskaitseameti spetsialiste, kes tulevad joonistusi lõplikult välja puhastama.
Need Rakvere vanalinna majast renoveerimise käigus leitud seinamaalingud ootavad muinsuskaitseameti spetsialiste, kes tulevad joonistusi lõplikult välja puhastama. Foto: Muinsuskaitseamet

Rakvere vanalinnas maja taastama asunud Magnus Alvistele vaatasid paksu kultuurikihi alt vastu haruldased laemaalingud, tapeeditükid ja bordüürid.

Kõige väärtuslikumaks leiuks osutus papist alusele joonistatud lae­maal, mis kogu Euroopas väga haruldane on. Seintelt paljastus 15 tapeedifragmenti, mis pärinevad 19. sajandi lõpust, vanim neist aastast 1870. Lisaks leidis majaomanik veel üheksa bordüüri ja mõned seinamaalingud, mida muinsuskaitsespetsialistid tulevad suvel välja puhastama.

Magnus Alviste ütles, et kihte on aja jooksul nii seintele kui ka lakke laotud nii palju, et üllatused ei pruugi lõppenud olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles