Rakvere noormees õpib Hispaanias teatrikunsti

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatritunnid Barcelonas on suures osas füüsilised: tähtis roll on tantsul ja Pilatesel. Rakverest pärit noormees Andry Vildak (vasakult teine) on pildil koos kaastudengitega.
Teatritunnid Barcelonas on suures osas füüsilised: tähtis roll on tantsul ja Pilatesel. Rakverest pärit noormees Andry Vildak (vasakult teine) on pildil koos kaastudengitega. Foto: Erakogu

Kui Rakvere noormees Andry Vildak 2011. aastal Rakvere Linnanoorte Näitetrupiga liitus, oli tema tulevikuplaan paigas: ta teadis, et tahab saada näitlejaks, kuid soovis omandada selleks vajaliku hariduse välismaal.

Nüüd õpib tegus noormees juba sügisest Hispaanias, täpsemalt koolis, mis kannab nime Institute of the Arts Barcelona (Barcelona kunstide instituut), kuid asub linnast paari­kümneminutise autosõidu kaugusel. “Ma teadsin juba väiksest saati, et tahan näitlemist õppida välismaal, kuigi ei osanud arvata, et selleks kohaks saab Hispaania. Samas ei olnud ka midagi Hispaania vastu, kuna hispaania keel oli juba varem suhtlustasandil suus ja riik huviäratav. Siinkohal kasutan juhust kiita Rakvere Linnanoorte Näitetruppi,” kõneles Andry, kes varsti esimest õppeaastat lõpetama asub.

Kokku kestab bakalaureusetasemel õpe Hispaanias kolm aastat nagu Eestiski ning kraadi väljastab Liverpool John Moores University (Liverpooli John Moore’i ülikool). “Õppeprogrammi läbimisel ootab ees bakalaureusekraad – Bachelor of Arts with Honours in Acting –, mis on Euroopas ja USA-s tunnustatud,” rääkis noormees ja lisas, et see võimaldab vabalt edasi õppima asuda ka Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles