Elupuude istutamisel tuli lagedale vana hõbelusikas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulina mõisa aiast leitud hõbelusikal on uhked initsiaalid  GW, mis võiksid viidata seosele von Wrangelli suguvõsaga, kuid see on esialgu vaid oletus.
Kulina mõisa aiast leitud hõbelusikal on uhked initsiaalid GW, mis võiksid viidata seosele von Wrangelli suguvõsaga, kuid see on esialgu vaid oletus. Foto: Erakogu

Kui Evelin Poolamets hiljuti oma kodu, kunagise Kulina mõisa aias elupuid istutas, tabas teda üllatus. Nimelt kolksus labidas äkki millegi vastu. Asi, mis kaevamist segas, oli lusikas.

Kui Poolamets leiuga lähemalt tutvus, äratas see tähelepanu, sest tegemist on hõbelusikaga, mis kindlasti pole pärit lähiminevikust.

Hõbelusikal on uhked initsiaalid GW, mis võiksid viidata seosele kuulsa meresõitja, kunagi lähedal elanud, samuti Vinni vallas asuva Roela mõisa omaniku Ferdinand Friedrich Georg Ludwig von Wrangelli suguvõsaga, kuid see on esialgu vaid oletus. Initsiaalid sobiksid näiteks Roelas sündinud parun Georges Eduard von Wrangelliga (2. jaanuar 1866 Roela – 23. märts 1927 Tartu), kes oli baltisaksa genealoogia ja ajaloo uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles