Tosin naiskodukaitsjat päästis inimesi õhusaaste eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel ja laupäeval toimus Naiskodukaitse Viru ringkonna evakueerimisõppus Kiil, kus pea sada inimest evakueeriti õhusaaste tõttu Väike-Maarja spordihoonesse.

Legendi järgi oli raudteel toimunud kaubarongiga liiklusõnnetus, mis tekitas õhusaaste ning ümberkaudsed inimesed tuli evakueerida.

Kuna Lääne-Virumaal on raudteeõnnetuse oht nii Tapal, Kundas kui Rakveres, sai turvaliseks evakueerimispaigaks just Väike-Maarja.

Õppuse Kiil eesmärgiks oli saada kiiresti tööle evakueerimisstaap ning evakueerimislaager, kuhu näiliselt ohus olevad inimesed transportida. Samuti oli eesmärgiks õpetada evakueerimisel osalejatele kriisiolukorras tegutsemist ja toetada igapäevaturvalisust tagavat tegevust. Kahe päeva jooksul mängiti läbi eluliselt olulised situatsioonid.

Evakuatsioonimeeskonna ülem naiskodukaitsja Evely Press ütles, et õppus oli tulemuslik. "Naiskodukaitsjaid kui evakueeritavaid osales õppusel rohkem, kui esialgu planeeritud. Kokku oli õppusega seotud üle 120 inimese kogu maakonnast," sõnas Press. Ta lisas, et operatiivselt said koormused jaotatud, inimesed evakueeritud ning evakuatsioonilaager toimis. "Tõelises hädaolukorras saab naiskodukaitsjate peale loota ning reaalse ohu puhul saab evakuatsioonilaager maakonnas üles loodetavasti mõne tunniga," kiitis Press õppusel osalenud naiskodukaitsjaid.

Naiskodukaitse Viru ringkonna evakueerimisõppust viis läbi ringkonna evakueerimisgrupp, mis koosnes tosinast naiskodukaitsjast. Sarnased evakueerumisõppused Kaitseliidu kevadise suurõppuse Siil raames toimuvad naiskodukaitses üle kogu Eesti, kokku on avatud 18 evakuatsioonipunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles