Kandles põles hektar kulu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kandles põles kulu.
Kandles põles kulu. Foto: Aarne Mäe

Täna pärastlõunal teatati häirekeskusele maastikupõlengust Kandles. 

Täna kell 15.58 saabus päästeametile väljakutse Kandle külla, kus põles ligi hektar kulu. Põleng likvideeriti kella 16.41-ks. Suitsu oli palju, kuid läheduses olnud ehitisele otsest tuleohtu ei olnud.

Päästeamet tuletab meelde, et tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades ja kulupõletamine on Eestis keelatud aasta ringi. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitatav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, mille asukohad on leitavad www.rmk.ee.

Väiksemast maastikupõlengust võib saada vaid hetkega ulatuslik ja traagiliste tagajärgedega põllu- või metsapõleng. Lõkke tegemisel tuleb nii metsas, maastikul kui koduaias järgida tuleohutusnõudeid. Lõkkease tuleb teha mittesüttivale pinnale, lõket tohib teha vaid vaikse tuulega, hoides käepärast esmased kustutusvahendid. Lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta, sel tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutada veega või summutada liivaga.

Täpsemat infot ohutuks grillimiseks ja lõkke tegemiseks saab küsida päästeala infotelefonilt 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles