Rakvere kultuurikeskust juhib Eve Alte

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte.
Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte. Foto: Marianne Loorents

Alates sellest nädalast töötab Rakvere kultuurikeskuse direktorina Eve Alte.

«Ametikoht on põnev ja täis väljakutseid, nii et miks ka mitte,» kommenteeris Alte. Ta lausus, et ei kavatse kultuurikeskuse töös muutusi teha. «Võib jätkata ja edasi tegutseda ning planeeritud sündmused toimuvad,» ütles Alte.

Kultuurikeskuse uue juhi sõnul soovib ta teha väga head koostööd kõigi huvigruppidega. «Aga alguses on vaja ennast kõigega kurssi viia ning see võtab aega,» lisas ta.

Eve Alte on lõpetanud Tartu ülikoolis magistrikraadiga vene ja slaavi filoloogia ning semiootika ja kulturoloogia erialal.

Ajavahemikul 1999–2009 töötas ta välisministeeriumi teenistuses, viibides suurema osa oma teenistusajast välislähetuses Eesti esinduses Poolas ja Venemaal. Aastatel 2006 ja 2007 töötas ta välisministeeriumi riikliku protokolli osakonnas, aidates korraldada selliste suukujude programmi Eestis nagu Ameerika ühendriikide president George W. Bush, kuninganna Elizabeth II, Jaapani keiser Akihito. 2010.–2016. aastani töötas ta koordinaatorina rahvusvahelise migratsiooniorganisatsiooni (IOM) Eesti esinduses Tallinnas, 2017. aastal lühikest aega Rakvere linnavalitsuse turismiinfokeskuse juhatajana ja viimati Nuvalo Poland juhina Poolas.

Eve Altel on pikaajaline juhtimis- ja töökogemus rahvusvahelises koostöös, konsulaartöös, kultuuri- ja diplomaatiliste ürituste korraldamises, projektide algatamises ja korraldamises Euroopa Liidu tõukefondide rahastusel. Töötades konsulina Peterburis, oli ta 2009. aastal Peterburi esimese Eesti filmifestivali ja Eesti kultuuripäevade mõtte algataja ning projekti teostaja.

Rakvere linnapea Marko Torm avaldas heameelt selle üle, et Eve Alte on otsustanud linnavalitsuse meeskonnaga (taas)liituda. «Tegemist on tugeva inimesega, kes suudab käivitada protsesse ning suhelda inimlikult ja arusaadavalt erinevatel tasanditel. Usun, et Eve mõneti väljastpoolt tulija pilk on siinkohal pigem eeliseks ning suureks väljakutseks saab eeskätt nende suurepäraste inimeste innustamine, kes on oma valdkonna autoriteedid,» rääkis linnapea.

Torm lisas, et linn peab looma keskkonna, kus inimesed tahavad kultuuri arendada, sündmusi korraldada ja üritusi külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles