Rahvas räägib kaasa: soovitakse Valgejõe saare korrastamist ja Porkuni puhkeala

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vald.
Tapa vald. Foto: Tapa vallavalitsus.

Tapa valla elanikud said paari nädala jooksul välja pakkuda ideid, mida oleks vaja Tapa vallas luua või korda teha.

Laekus kuus ettepanekut Tapalt, Porkunist, Jänedalt ja Tamsalust. Näiteks soovitakse Valgejõe saare korrastamist Tapal ning Porkunisse puhkeala loomist. Tänavuses eelarves on kavandatud kaasava eelarve mahuks 20 000 eurot.

Tapa vallavalitsus kinnitas hiljuti viieliikmelise komisjoni kaasava eelarve ettepanekute hindamiseks. Komisjoni kuuluvad vallavalitsuse esindajana vallavanem Alari Kirt ning volikogu esindajatena Toomas Uudeberg (valimisliit Valgejõgi), Rein Tali (valimisliit Koostöö), Lilli Strõnadko (keskerakond) ja Reigo Tamm (reformierakond).

Komisjon hindab eelkõige seda, kas idee on selle aasta jooksul maksimaalselt 20 000 euro eest teostatav. Samuti peab olema objekt vallaruumis avalikus kasutuses ning sellega seoses ei tohi tekkida ebamõistlikke kulusid järgnevate aastate eelarvetele. Kõik ideed koos komisjoni otsusega avaldatakse maikuu vallalehes.

Nõuetele vastavad ideed pannakse 1.–11. juunini rahvahääletusele. Teoks tehakse enim hääli kogunud idee või ka mitu ideed, juhul kui selleks ei kulu enam kui 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles