Kindral Kiili külastas Siili

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppuse Siil ettevalmistused algasid Rakveres linnavalitsuse  hoone peasissekäigu kindlustamisega, milleks kasutati saepurukotte.
Suurõppuse Siil ettevalmistused algasid Rakveres linnavalitsuse hoone peasissekäigu kindlustamisega, milleks kasutati saepurukotte. Foto: Marianne Loorents

Sel nädalal jätkuval Kaitseliidu suurõppusel Siil läinud reedest pühapäevani Rakvere linnas, Tõrma külas ja Väike-Maarja alevikus korraldatud harjutused läksid asjaosaliste hinnangul korda. Kohaliku õppuse viimasel päeval väisas oma kodumalevat ka Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, kes saabus Rakverre helikopteriga.

Kaitseliidu Viru maleva pealik kolonelleitnant Viktor Kalnitski lausus, et toimunuga võis rahule jääda. “Kõik sujus plaanipäraselt ning õppuseks püstitatud ülesanded täideti. Inimesed olid aktiivsed ja selliseid asju, mis oleksid meie tegevusi takistanud või häirinud, ette ei tulnud. Ka elanike tagasiside oli positiivne ja toetav – inimesed astusid linnatänavatel ligi, küsisid ja uurisid,” kõneles ta. “Kindral Kiili jäi samamoodi nähtuga väga rahule. Et Viru malev on tema kodumalev, on see ka põhjus, miks ta käib siinkandis võibolla natukene rohkem kui mujal, aga see teeb ainult head meelt.”

Kolonelleitnant Kalnitski ütlusel osales Kaitseliidu Viru maleva enam kui 900 liikmest – kaitseliitlasest ja naiskodukaitsjast – õppusel Siil üle 600 inimese. “Protsent võib alati suurem olla, aga oleme tulemusega rahul,” lausus ta ja lisas, et silma jäi kaitseliitlaste väljaõppe taseme erinevus. “Aga õppused ongi selleks, et oskusi tõsta. Need, kes käivad rohkem, oskavad ka rohkem. Harvemini käijaid oli vaja nüüdki kõvasti õpetada ja nendega eraldi tegeleda. Samal ajal rõõmustas kohale tulnud inimeste väga hea motivatsioon.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles