Tõrma kalmistu sai kasutamiseeskirja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrma kalmistu.
Tõrma kalmistu. Foto: Arvet Mägi

Rakvere vallavolikogu kehtestas Tõrma kalmistu kasutamise eeskirja. Rakvere valla keskkonnaspetsialist Maia Simkin märkis, et eeskirja saab täies mahus ellu rakendada alles siis, kui kalmistul on tehtud geodeetiline alusplaan ja haudade inventariseerimine ning tööle asunud kalmistuvaht, kes tegeleb lepingute ning hauaplatside inventeerimisega.

“Kui hanked õnnestuvad, peaks see teoks saama sel suvel,” märkis Simkin ja lisas, et seni täidab esmaseid ülesandeid Rakvere Linnahoolduse OÜ.

Ühtlasi näeb Tõrma kalmistu kasutamise eeskiri ette, et prügi pannakse liigiti selleks ette nähtud konteineritesse. Märtsis paigaldati eraldi sildistatud konteinerid tühjade küünlatopside ja biolagunevate jäätmete tarvis, kuid Simkini sõnul kahjuks paljud inimesed sellest ei hooli.

“Kui tõesti peaks nädalavahetusel konteinerid täis saama, siis palume jätta oma prügikoti konteineri kõrvale, mitte minna seda üle tee võssa heitma, mida kahjuks ikka veel tehakse,” nentis keskkonnaspetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles