21.–27. maini kutsuvad Eesti toiduaineettevõtted endale külla kodumaise toidu sõpru. Avatud toiduainetööstuse nädala raames saavad huvilised registreeruda tööstustes toimuvatele ekskursioonidele.
Toidutootmisettevõtted kutsuvad taas külla
“Eesti toiduainetööstus on väga mitmekülgne, pidevalt tegeldakse uute põnevate toodete väljatöötamisega. Pole palju riike, kelle poelettidel on nii rikkalik valik kodumaiseid tooteid. Avatud toiduainetööstuse nädal pakub tarbijatele hea võimaluse kodumaistele toiduettevõtetele külla minna, Eesti toidu meistritega tuttavaks saada ning oma silmaga näha, kuidas valmivad nii tuttavad kui ka uued tooted,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.
Maaeluministeeriumi Eesti toidu projektijuht Kadi Raudsepp lisas, et kui varem on avatud toiduainetööstuse nädalat korraldatud sügisel, siis sel aastal on hea võimalus külastada toiduettevõtteid kevadisel ajal.
Lääne-Virumaa ettevõtetest avavad külalistele uksed Rakvere lihakombinaat, Moe peenviinavabrik ning OG Elektra pagari- ja vorstitsehh.