Rakveres tuleb noorte töömess “Suveks tööle!”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellel suvetöö veel leidmata, neil tasub reedel Rakvere spordihoonest läbi astuda.
Kellel suvetöö veel leidmata, neil tasub reedel Rakvere spordihoonest läbi astuda. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lääne-Viru noortekogu eestvedamisel toimub 11. mail Rakvere spordikeskuses esimest korda noortele suunatud töömess “Suveks tööle!”. 

Lääne-Viru noortekogu on võtnud nõuks viia kokku maakonna tööandjad ja noored tööotsijad. Mõte sai alguse läinud aasta novembris noorte osaluskohviku arutelulauas, kus vesteldi noorte tööturule sisenemise võludest ja valudest ning sellest, mida saavad kohalikud partnerid ja tööandjad ära teha, et pakkuda noortele nende esimest töökogemust.  

Lisaks tööandjate ja tööd otsivate noorte kokkuviimisele pööratakse messil tähelepanu noorte töötamisega seonduvatele teemadele ka üldisemalt: tööandjad ja noored saavad ülevaate noorte töötamisega seonduvast tööandlusseadusest ja tööandjad räägivad oma kogemustest noorte töölevõtmisel. 

Sõna antakse ka noortele, kes räägivad, kuidas nende töökogemused on kaasa aidanud nende kujunemisele. Noori ootavad messil praktilised CV koostamise ja tööintervjuu töötoad.

Huvi messi vastu on olnud suur ja messile on registreerunud märkimisväärne hulk noori. Tööandjatest on messil oma tööpakkumistega väljas näiteks Vihula Mõis, Virumaa Muuseumid, OG Elektra. 

Noortekogu president Liis Tammekand peab noorte töömessi toimumist maakonnas väga oluliseks. 

“Aina suurem osa noori otsib endale suveks tööd. Tihtipeale on takistuseks vaid see, et nad ei tea, kuhu tööle kandideerida või mida täpsemalt neilt oodatakse. Seevastu tööandjatel on kindlad kriteeriumid, mille alusel noori tööle võtta. Samuti on selgeks saanud, et tööandjad ei julge noori tööle võtta, kuna teadupärast kaasnevad sellega lisakohustused. Kuid me püüame noorte töömessil korraldatavas arutelus just sellele tähelepanu pöörata, et seadused on leebemad. Töömess on oluline ka selleks, et noored ja tööandjad kohtuksid vahetult, mis on parem kui suhelda meili teel, ning teha mõlemale poolele kõik lihtsamaks.” 

Ettevõtted, kellel on suvel noortele tööd pakkuda, on oodatud endast messi korraldajatele teada andma meiliaadressil liis.tammekand@gmail.com. 

Eelmisel aastal muudeti alaealiste töötamisega seotud regulatsioone: juba 13-aastane noor võib koolivaheaegadel töötada kuni seitse tundi päevas, kaotati ka alaealistele lubatud tööde liigid ning noored võivad teha endale ea- ja jõukohaseid töid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles