Salla mõis leidis uue omaniku

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel mõne aasta eest põhikoolina tegutsenud Salla mõisahoonest saab plaani kohaselt uue omaniku elupaik.
Veel mõne aasta eest põhikoolina tegutsenud Salla mõisahoonest saab plaani kohaselt uue omaniku elupaik. Foto: Meelis Meilbaum

Pikalt müügis olnud Salla mõisakompleks vahetas selle nädala alguses peremeest. Rakke kandis asuva avara pargiga kompleksi omanikuks sai soomlasest ettevõtja Ari Junttola.

Üleeile mõisa müügitehingu sõlminud ja juba samal õhtul uuele omanikule võtmed üle andnud Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ütles, et saadud rahasummat – 140 000 eurot – kasutatakse Emumäe ja Salla piirkonna arenguks.

“Nii nagu Avanduse mõisa müügist saadud tulud investeerisime omal ajal Simunasse, kus tehti korda võimla põrand ja kultuurimaja, tahame nüüd samamoodi rääkida Salla külakogukonnaga ning uurida, mis on nende jaoks kõige tähtsam,” kõneles vallajuht. “Maakonna äärealal toimetamine pole lihtne, aga õnneks on Salla külaselts koos eestvedajatega olnud väga tubli.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles