Palmse mõis sai tänavu kevadel parima mõisatoitlustaja tiitli. See annab põhjust kiigata nende kööki ja uurida, mida ja kuidas nad seal keedavad-küpsetavad ning kas nende menüüst võiks igaüks midagi oma lauale valmistada.
Tellijale
Ristiema kotlettidest sütel küpsetatud kartuliteni
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgub, et Palmse härrastemaja keldriköögis ning kõrtsis on mõisale kohaselt au sees nii talupojatoidud kui ka härrasrahvaroad. Üheks erilist elamust pakkuvaks praeks on peamaja keldriköögis süte peal küpsetatud liha ja kartulid. Seda rooga sööma asudes ei saa sugugi alahinnata õhus hõljuvat hõngu, mida toidu küpsemine ja elav tuli on tekitanud – nii ei sööda ainult silmade, vaid ka ninaga, suust rääkimata.