Rakveres vandaalitseti nii punaväelaste kui ka vabadussõja mälestusmärgi juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul avastas langenud punaväelaste ausamba jalamile eile lilli toonud Georg, et keegi on seal vandaalitsenud.

Osa lilli oli laiali loobitud, samuti oli lõhutud küünlaid.

Poole tunni jooksul kogunes ausamba juurde mitu inimest, kes avaldasid toimunu pärast pahameelt ja juhtunust ka kohale saabunud politseipatrullile teada andsid. Georgi sõnul on ta taotlenud ausamba juurde turvakaamera paigaldamist, kuid asjata. “Politsei oleks võinud ühe öögi ausambal silma peal hoida,” sõnas ta.

Politseist öeldi, et eile õhtul kella 23.30 paiku märkasid patrullpolitseinikud, et Rakvere linnas L. Koidula pargis asuvale vabadussõja mälestussambale oli markeriga soditud ja lähedalt hekist oli välja tõmmatud neli istikut. Politseinikud kontrollisid öösel jalgsipatrulli käigus ka teisi mälestusmärke, sealhulgas Rakvere vennashaua mälestusmärki L. Koidula pargis, kuid muid rikkumisi ei tuvastanud.

Täna hommikul kella 9.30 paiku teatati, et vennashaua mälestusmärgi juures on vandaalitsetud ning ümber lükatud lillevaasid ja küünlad.

Politsei alustas mõlema juhtumi kohta süüteomenetlust. Täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

Rakvere politseiosakonna piirkonnavanem Kristi Fuchs ütles, et avalikus kohas toime pandud süütegudel on oluline mõju kogukonnale. "Seetõttu on tähtis, et meid rikkumistest teavitatakse. Alustasime menetlust ja meie esmaseks eesmärgiks on välja selgitada tegude toimepanijad," sõnas Fuchs. Ta lisas, et kui märgatakse korrarikkumist, siis tuleb sellest teada anda, helistades numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles