Süsteemirike kergitas bussipileti hinda

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süsteemirikke tõttu tuli inimestel bussipileti eest tasuda tavalisest kõrgemat hinda.
Süsteemirikke tõttu tuli inimestel bussipileti eest tasuda tavalisest kõrgemat hinda. Foto: Meelis Meilbaum

Mai alguses tabas bussiliinil number 28 marsruudil Kunda–Karepa–Vainupea–Kandle–Rakvere sõitvaid inimesi üllatus: kuigi juulist on lubatud maakonnaliinidel tasuta sõita, küsiti pileti eest hoopis varasemast kõrgemat hinda.

Mõned päevad varem, 30. aprillil oli majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastanud piletihinnamääruse, millega sätestati maakondliku bussitranspordi piletihinnad. Ministri määrus paneb paika vahemiku, mille piires võib maanteeamet maakondades bussiliinidel hinna kehtestada. Vahemik ulatub nullist senise kõrgeima maakondades kehtinud piletihinnani. Minister on rõhutanud, et paika pandud hinnavahemik ei too kaasa hinnatõusu.

2. mail Vainupealt Rakverre sõitnud inimene rääkis, et kui varem oli Go Busi kaardiga maksnud pilet euro ja 57 senti, siis nüüd maksis see euro ja 71 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles