Õppuse Siil viimane suurem lahing peetakse Valgas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppus Siil.
Suurõppus Siil. Foto: Sille Annuk

Suurõppuse Siil õppelahingute etapp hakkab lõppema, viimane suurem lahing peetakse laupäeval Valga linnas. Valgas peetava linnalahingu ettevalmistused algavad täna õhtul, lahingutegevus ise saab alguse laupäeva hommikul ning jõuab lõpule umbes kell 14, edastas kaitseväe peastaap. Pärast linnalahingut on kõigil huvilistel võimalik uudistada lahingus kasutatud sõjamasinaid ja relvi Transpordi tänava piirkonnas.

Linnalahingus osalevad 1. ja 2. jalaväebrigaadi, Kaitseliidu ja liitlaste üksused, kokku kuni 2000 võitlejat. Õppusest osavõtjad kasutavad käsitulirelvi ja kuulipildujaid, PASI-tüüpi soomukeid, CV-90 jalaväelahingumasinaid ning Challenger 2 tanke. Ülelende teevad kopterid ja poolakate SU-22 ründelennukid. Õppuse käigus kasutatakse ainult imitatsioonivahendeid, mis võivad tekitada tavapärasest valjemat müra.

Suurõppuse lõpusignaal antakse pühapäeval kell 11 Paju lahingu mälestusmärgi juures peetaval rivistusel, kus kaitseväe juhataja kindral Riho Terras peab õppusel osalenutele lõpukõne.

Rivistusel antakse üle ka 13. korda toimunud kaitseväe joonistusvõistluse “Kaitsevägi õppustel” auhinnad, üles astub Eesti, Läti ja Leedu sajandaks sünnipäevaks moodustatud sajaliikmeline Balti riikide kaitsevägede ühisorkester ning ülelennu teevad ­õppusel osalenud helikopterid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles