Talent tuli lõpuks koju

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris külastas endine sumohiid ja praegu pigem ettevõtlusega tegelev kuulsus Kaido Höövelson (vasakul) Georgi Söögitoas Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi kohtumisõhtut, kus teda usutles seltsi üks eestvedajaid Sven Kesler.
Veebruaris külastas endine sumohiid ja praegu pigem ettevõtlusega tegelev kuulsus Kaido Höövelson (vasakul) Georgi Söögitoas Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi kohtumisõhtut, kus teda usutles seltsi üks eestvedajaid Sven Kesler. Foto: Aarne Mäe

Nädal tagasi Jaapanist kodumaale naasnud Kaido Höövelsoni käed-jalad on olnud tööd täis, kuid mehe sõnutsi koidavad ka rahulikumad kodused hetked ja toimetamised.

“Ei ole hullu. Õnneks ei ole ma siin õieti veel kusagil käinud ja saan alates tänasest (neljapäevast – M. M.) omi asju Lääne-Virumaalgi ajada,” ütles ta. Tõusva päikese maa spordi­areenidel aastaid edukalt maadelnud ja seeläbi nii endale kui ka Eestile tuntust toonud endine profisumotori pikkis esimesed päevad Eestis täis mitmesuguseid kohtumisi. Näiteks kolmapäeval põrutas Höövelson esmalt Tallinnasse, kus sai kokku Jaapani suursaadiku Yoko Yanagisawaga. Järgnesid kohtumised sponsoritega ja õhtul ootas oma järjekorda Eesti Sumoliidu president Andres Jaadla.

Sügisel Rakveres peetavad noorsooklassi Euroopa meistrivõistlused lähenevad ning nendega seotud teemad on korraldajatel, kelle hulka Kaido Höövelson kuulub, aina rohkem kõneaineks. “Sebimist jagub, aga meil on organiseerijaid rohkem. Põhirõhk ei ole minul, aitan rohkem sponsorite otsimise ja selliste teemadega. Praeguseks on käed löödud Bal­snacki, E-piima ja Tartus soojamajandusega tegeleva Gigaga,” kõneles ta ja lisas huvitava faktina, et näiteks E-piim ekspordib toodangut ka Jaapanisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles