Saskia Alusalu võistleb Rakveres rulluisutamises

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Sille Annuk

Homme lõuna ajal juhatatakse Rakvere–Pajusti kergliiklusteel sisse viiendad Lääne-Virumaa lahtised meistrivõistlused rulluisutamises, mille üheks säravamaks osalejaks on olümpiasportlane Saskia Alusalu.

Põhialana kiiruisutamist harrastava mulluse jõuproovi naiste arvestuse üldvõitja Alusalu kõrval asub eri võistlusklassides starti sadakond võistlejat, kelle hulgas on tugevad lõunanaabrid Lätist, rääkimata Eesti ja Lääne-Viru paremikku kulluvatest rullitajatest.

Võistlust korraldava Rakvere rulluisuklubi Bont liikme Liivika Ivanovi sõnul on tegemist sisuliselt rulluisuhooaja avavõistlustega Eestis, mille traditsioon sai Rakveres alguse 2014. aasta emadepäeva rulluisuvõistlustest. Esimese jõuproovi stardis oli veerandsada rulluisutajat. "Rahvarulli klassis kutsume taas kaasa lööma kõiki rulluisusõpru, sest oodata on ilusat ilma," kõneles Ivanov. "Tähtis ei ole võit, vaid osavõtt."

Rakvere linnavolikogusse kuuluva Liivika Ivanovi sõnul plaanib ta ka ise kindlasti rulluisud alla panna, kuigi on saanud tänavu mahti harjutada vaid paar korda. "Mis kõige tähtsam – saame taas ohutult ja mõnusa tundega Vilgu ristist alla tuisata. Kui tavaliselt Rakvere–Pajusti kergliiklusteel sõidan, siis seda võimalust pole, sest tee servas vaatevälja piirav hekk muudab selle ohtlikuks. Võistlustel on aga rada turvatud ja võib ohutult sõita ka Vilgu ristis," rääkis ta.

Lääne-Viru lahtiste meistrivõistluste stardid algavad Lepna ringilt minirulli stardiga kell 14.30. Nende järel lähetatakse kell 15 Tõrma ringilt rajale lasterull ja alates kella 15.15-st Pajustist juuniorid, põhiklass ning lõpetuseks rahvarullil sõitjad ja seeniorid.

Võistluskeskus asub Rakveres Bauhofi kaupluse parklas, paremaid pärjatakse kella 17 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles