Mees, kes jõuab: Peep Veedla, tema rattaretked, folgifestival ja linnuvaatlused

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnulossi ees: Peep Veedla ei saa aru, miks paljud inimesed tihti muretsevad, tema teeb kõike puhtast rõõmust.
Linnulossi ees: Peep Veedla ei saa aru, miks paljud inimesed tihti muretsevad, tema teeb kõike puhtast rõõmust. Foto: Aarne Mäe

Kümme aastat Käsmus Viru Folki korraldanud Peep Veedla on mitmekülgne mees, kes on aluse pannud näiteks omaaegsele megabändile Vanilla Ninja, andnud oma plaadifirma all välja hulga albumeid, nende seas sarja “Kutse tantsule“. Lisaks on hobiornitoloogina tuntud Veedla vedanud 30 aastat roheliste rattaretke.

Täpselt 30 aastat tagasi, 12. mail, algas esimene rattaretk, mis oli tol ajal suunatud kavandatava fosforiidikaevanduse vastu Virumaal. Ka teine retk oli Virumaal, seekord ida poolel. Kolmas matk viis ratturid Kõrvemaale. Kui 1990. aastal mindi sinna sõnumiga Vene väed välja viia, siis seekord minnakse tervitama Eesti kaitseväge ja meie liitlasi.

“See on huvitav fenomen, et need retked on nii pikaks ajaks kestma jäänud,” mõtiskleb Tapa gümnaasiumi vilistlane Peep Veedla. Esialgu oli ju plaanis teha vaid üks retk fosforiidi kaevandamise vastu. Aga rattaid enam pidama ei saanudki. Sotsiaalne tellimus oli olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles