Georg Gross oli Tallinna Rallil parim

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross – Raigo Mõlder Tallinna rallil 2018 esikoht.
Georg Gross – Raigo Mõlder Tallinna rallil 2018 esikoht. Foto: Raivo Remmelgas

Tallinna ralli esimesel võistluspäeval parima Eesti ekipaažina lõpetanud Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC) kaotasid hooaja esimese kruusaralli avapäeval liidritele 10,9 sekundiga ja platseerusid neljandaks. Laupäeva avakatse oli Vaimõisa esimene läbimine, mille Georg Gross ja Raigo Mõlder võitsid. Ka Russalu katse parim oli ekipaaž number 1 Gross–Mõlder.Viimased läksidki lõunapausile liidrina, nende edu Lindholmi ja Korhoneni ees oli 3,2 ning Gorbani ja Larensi ees 3,5 sekundit.

Võistlus jätkus peale hooldust Paldiski katse esimese läbimisega, mille võidu võtsid taas Gross ja Mõlder, kes suurendasid teiseks tõusnud Gorban–Larensi ees oma edu kaheksale sekundile. Järgnevalt ootas võistlejaid ees legendaarne Vasalemma kiiruskatse, mille parim tiim oli Gorban–Larens, kes vähendas Gross–Mõlderiga vahet 0,4 sekundi võrra. 8,8 kilomeetri pikkuse Lehola katse esimese läbimise parimad olid ralli liidrid Gross–Mõlder, kes suurendasid oma edu Gorban–Larensi ees 3,9 sekundi võrra ning juhtisid nüüd 11,5 sekundiga.

Paldiski teisel läbimisel suurendasid Gross–Mõlder Gorban–Larensi ees oma üldedu veel 2,4 sekundi võrra. Eelviimase katsena sõideti teist korda Vasalemma kiiruskatse, mille võit läks võistluspaarile Lindholm–Korhonen, kellest vaid 0,1 sekundi kaugusele jäid Gorban ja Larens. Kuna Gross kaotas katse võitnud Lindholmile spinni tõttu 4,8 sekundiga, lahutas enne viimast 8,8 katsekilomeetrit esimest kahte 9,2 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles