Üha menukam uudiserubriik Eestis – kopteriaana

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmo Ehrlich oma helikopteriga Võru kaubanduskeskuse parklas.
Elmo Ehrlich oma helikopteriga Võru kaubanduskeskuse parklas. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Oleg Grossi helikopter läheb endiselt maalastele ja ajakirjandusele korda, kuigi oleks aeg hakata sellega juba harjuma, sest see mujal maailmas nii tavaline õhusõiduk on lennanud siin Maarjamaa kohal üle pooleteise aasta. Aga ükskõik kus see lennumasin ka ei maandu, ilmuvad sellest pildid ja videod nii sotsiaal- kui ka päris meedias.

Kohati keeratakse aga vint üle ja paljalt kopteri nägemisest satutakse nii ekstaasi, et hakatakse konstrueerima lugusid, mis ei vasta tegelikkusele.

Ehe näide paljuräägitud fake news’ist ilmus hiljuti Delfis, kui Eesti kuulsaim helikopter maandus Tallinnas Mustamäe tee ja Paldiski maantee nurga lähistel haljasalal. Fotosid saatev tekst kandis pealkirja “Perega pealinnas: Oleg Gross tiirutas kesklinna lähistel ja maandus väikesesse parki”, lisaks seisis tekstis, et Virumaa suurärimees tuli perega Tallinna šoppama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles