Juristiametit pidav endine kohtunik Monica Meristo-Dmitrijev jäi süüdi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monica Meristo-Dmitrijev.
Monica Meristo-Dmitrijev. Foto: ERR

Riigikohus ei võtnud Monica Meristo-Dmitrijevi (56) kaitsja kaebust menetlusse, seega jäi jõusse esimese astme kohtu otsus, millega mõisteti juristiametit pidav endine kohtunik süüdi dokumendi võltsimises, võltsdokumendi kasutamises ja sõiduki joobes juhtimises.

Viru maakohus karistas Meristo-Dmitrijevi tingimisi pooleteise aasta pikkuse vangistusega koos kaheaastase katseajaga. Lisakaristusena määras kohus talle juristina töötamise keelu üheks aastaks ning võttis temalt pooleks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Viru maakohtu otsuse jättis muutmata ka Tartu ringkonnakohus.

Süüdistuse järgi võltsis Meristo-Dmitrijev 2015. aastal Euroopa inimõiguste kohtu vastuskirja oma kliendile. Täpsemalt öeldes muutis ta dokumendis kliendi kaebuse arutusele mittevõtmise põhjendusi endale soodsas suunas.

Monica Meristo-Dmitrijev ütles, et ta ei ole süüdi ja soovib Viru maakohtult taotleda lisakaristuse täitmisele mittepööramist, sest juristina töötamise keeld tooks kaasa raske majandusliku olukorra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles