Maakonna turvalisuse nõukogu tuli kokku

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa turvalisuse nõukogu esimene kokkusaamine.
Lääne-Virumaa turvalisuse nõukogu esimene kokkusaamine. Foto: Marek Väljari/Eesti Naabrivalve

Teisipäeval pidas oma esimese töökohtumise Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) juurde moodustatud maakondlik turvalisuse nõukogu, kuhu kuuluvad turvalisuse ja tervise valdkonna ning omavalitsuste ja kogukondade esindajad. Varem tegutses nõukogu Lääne-Viru maavalitsuse juures.

Nõukogu esimeheks valiti Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

Nõukogu peamiseks eesmärgiks on kujundada tervikpilt maakonna turvalisusest ja luua ühtne süsteem siseturvalisuse arendamiseks.

Esimesel kokkusaamisel anti ülevaade Lääne-Virumaa turvalisuse olukorrast ja tulevikust, keskenduti kogukonnakeskse lähenemise olulisusele, täpsustati maakondlike nõukogude eesmärke, rolli ja esmaseid ülesandeid. Samuti lepiti kokku edasistes praktilistes sammudes, kuidas kaardistada turvalisuse olukord ja probleemid ning võimalikud lahendused Lääne-Viru maakonnas.

Maido Nõlvaku sõnul peab turvalisuse nõukogu maakonnas saavutama sellise populaarsuse, et iga kodanik ja kogukond teab selle olemasolust ning saab nõukogu liikmetelt valdkonna probleemidele lahendused. “Sel aastal korraldame vähemalt neli kohtumist piirkonna probleemide kaardistamiseks ja tegevuskavade koostamiseks,” lausus ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles