Vee- ja saunakeskus toovad Heljule naeratuse näole

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helju Hellik.
Helju Hellik. Foto: Meelis Meilbaum

74-aastane Helju Ellik on pensionär, kes naudib Aqva spaas käimist. Ilmselgelt ta teab, mis teeb ühest vee- ja saunakeskusest erilise paiga. “Ikka inimesed, kes seal töötavad,” sõnab proua kibekiiresti. Ja lisab siis, et Aqva kohta on tal ainult ja ainult kiidusõnu. “Ma ei tea, mida need inimesed tarvitavad –heas mõttes –, et nad jaksavad kogu aeg naeratada,” imestab ta.

Aktiivne Helju teab, mis räägib, omal ajal oli ta Rakvere Kuke tänava saunas tööl. “Müüsin puhvetis õlut ja pileteid, koristasin ja ajasin mehed õigel ajal koju,” teeb ta kiire kokkuvõtte.

Nüüd on muidugi ajad teised – vee- ja saunakeskus on mõnulemispaigad. Helju koos oma abikaasaga on kohal nädalas vähemalt viiel päeval. Rütm on kujunenud nii, et suvel tuleb paus sisse ja toimetatakse suvilas. “Oleme nagu koolilapsed, kui tuleb sügis, oleme jälle kohal,” sõnab proua muiates. Rutiin on paigas, “veeloomad”, nagu naine neid nimetab, alustavad lainebasseinist, siis kulub ära selja- ja jalamassaaž, ning siis pikutatakse saunades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles